lørdag, maj 20

Vandretur på Maria Island ved Tasmanien

Maria Island på østsiden af Tasmanien var fra 1825 til 1832 Tasmaniens anden straffekoloni. Sammen med mine kollegaer fra MyPlanet tog jeg færgen fra Tribunna til Darlington på Maria Island. For en dag skulle vi vandre rundt på den tidligere straffeø, der siden 1972 har været en nationalpark.

Stefan fra Maria Island Walk viste rundt på den lille ø. Han er også kok og skabte en fantatisk frokost.

Maria Island er et sted fyldt med historie, historiske bygninger og ruiner, stejle skrænter og et usædvanligt dyreliv. Øen byder på en lille isoleret tidslomme i Tasmanisk historie.

Maria Island føles som en stor zoologisk dyrepark med fritgående dyr overalt. Der er ingen motoriserede kørtøjer på øen, men jeg fandt en Christiania cykel.

Aboriginerne kom oprindeligt til øen for at jage og fiske.

Hollænderne kom forbi og navngav øen, hvorefter briterne tog over og startede en straffekoloni i det som i dag kaldes Darlington.

Den italienske iværksætter Diego Bernacchi kom i slutningen af 1800-tallet til Maria Island og prøvede med så forskellige ting som silkeormeproduktion, vingård og en cementfabrik.

Vi gik en tur fra Darlington over til Fossil Cliffs, videre langs kysten, forbi den lille kirkegård og tilbage til molen og den gamle bygning der engang husede straffefanger.

Der er ingen butikker på øen, så det er 100% BYO (bring your own). For nogle få dollars er det tilladt at campere ved bækken lige øst for Darlington.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar