onsdag, maj 10

Darwin til Alice Springs i outbacken

Byen Darwin i den tropiske nordlige del af Northern Territory ligger i det allernordligste Australien på kanten mellem Australien og Asien. Tættere på Singapore end Sydney og Melbourne. Darwin er langt væk fra resten af Australien, men stadigvæk fyldt med turister og attraktioner.

Darwin er hovedstaden i Northern Territory og et livligt moderne hjørne af Australien med 75.000 indbyggere og ikke et outback end of the road knoldesparkersted. Efter 2. Verdenskrig er der sket en askepot forvandling. Byen er gået fra outback-flække til moderne multikulturel storby med charme og Australiens port til Asien.

Byggestilen i Darwin afspejler at området ligger i orkan- og oversvømmelseområde.

Old Police og Courthouse bygget i 1884.

Browns Mart. Oprindeligt fra 1885 og har haft en lang række funktioner: bank, auktionrum, depot for marinen, lov kontor og hovedkvarter for politiet.

Butik i Darwin fyldt med kunst og didgeridooer.

Efter en formiddag i Darwin og besøg på Museum & Art Gallery of Northern Territory, hvor jeg så aboriginer kunst, udstoppet seks meter krokodille, japanernes angreb på byen og orkanen Tracy's hærgen for godt 30 år siden, gik turen videre til lufthavnen i Darwin og med fly til Alice Springs.

Klik her og se mere om Museum & Art Gallery of Northern Territory.

Alice Springs er med 25.000 indbyggere den næststørste by i Norther Teritory. Byen er bedst kendt bare som Alice og bruges ofte som udgangspunkt for ture til Ayers Rock. Alice Springs ligger lige midt i det centrale Australien også kaldet for The Red Centre.
Todd River midt i Alice Springs er det meste af året ikke meget af en river.

Telegraph Station. Ligger få km udenfor Alice Springs


Solnedgang over Alice Springs, Northern Territory.

Bojangles Saloon på 80 Todd St. i Alice Springs. Jeg går gennem svingende saloonlåger som på en amerikansk saloon for at komme ind. Der er sand og peanuts på trægulvet. Under loftet hænger vognhjul, bølgeblik og dyrefælder. Australsk-amerikansk westernstemning med long horns og spore midt i The Red Centre. Sidder på en træbænk ved et træbord. Nyder en kold VB og tænker på dem derhjemme.

Den australske helt og Robin Hood Ned Kelly står i sin "rustning" på Bojangles.

Klik ind på Bo's Saloon & Dining Room og læs mere om denne saloon i Alice Springs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar