torsdag, maj 18

ATV-tur på Tasmanien

Efter fastlandet af Australien er jeg nu kommet til Tasmanien. Efter overnatning i Launceston går turen til det østlige side af Tasmanien og til Freycinet National Park. Tasmanien er en halv gang større end Danmark, men har kun en halv mio. indbyggere. Øen har i mange år været "isoleret" fra fastlandet og indbyggerne blev tidligere ofte udstillet som mindre begavede. Der blev gjort grin med dem fra Tassie.

Tasmanien er i de seneste årtier vokset ud af skyggen af fastlandet og i dag en populær grøn overraskelse for de mange turister som finder vej til øens enestående natur. En natur der minder om Norge, New Zealand og Vestcanada.

Vores guide Sam flyttede i 2001 til Tasmanien og nyder de mange outdoor-muligeder som øen tilbyder og at øen er mere grøn end resten af Australien.

Vi skal ud og køre ATV - 4 Quad motorcykler. Kræver du er 18 år og har kørekort. Efter en meget grundig introduktion og udlevering af hjelme (inkl. hårnet) kunne vi komme af sted.

For store piger og drenge med med lidt Formel 1 benzin i blodet er der mulighed for at give den gas. For nogle år siden havde Sam en special-tur med et dansk-australsk par der hedder Frede og Mary.

Vi kørte til et udsigtspunkt ved Freycinet National Park og havde udsigt til store dele af det østlige Tasmanien.


På vores to times ATV-tur har vi også tid til at nyde solnedgangen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar